Kulturminner i Skårerberget – Bårhaug skog.

Kulturminner i Skårerberget – Bårhaug skog.

HjemForumsSaksbehandlingSaker i arbeidKulturminner i Skårerberget – Bårhaug skog.

Merket: 

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #757
  Bjørn Olstad
  Moderator

   Historielaget har lenge jobbet med kartlegging av kulturminner i området Skårerberget og Bårhaug. Vi holder på med en beskrivelse av ulike funn, samt opparbeing av en kultursti gjennom området. Kulturstien vil også bli trimløype for Halmsås & Omegn skilag. Hvert kulturminne skal merkes av på et kart, og det skal settes opp et opplysningsskilt på hvert sted. Fra kulturstien vil det bli merket inn til kulturminnet. Vi har foreløpig valgt å merke 19 steder. Dette er boplasser, gravplasser, bygdeborg, tjæremile, utekjellere og brønner og hoppbakker. Vi har nå satt opp de fleste kulturminneskilt og pilskilt inn til disse fra hovedstien. Bjørn Olstad er kontaktperson for dette arbeidet.

   Status pr. 1.5.2014.

   Kulturstien er nå ferdig blåmerket i en kort og en lang variant. Til steder utenfor stien er det hvitmerket fra pilskilt. Alle opplysningsskilt på hvert sted er på plass. I løpet av våren blir det sendt ut en folder med opplysninger, kart og stier inntegnet til hver husstand i Skogbygda.

   Den lange varianten går fra skolen/kaffekokern i ei runde forbi Bøsterud, Bårhaughøgda, Bårhaug og tilbake til skolen. Den tar nok vel 3 timer. Den korte varianten nås best fra Bårhaug og går i ei runde innom de fleste kulturminnene, via Bårhaugtjernet og tilbake til Bårhaug. Denne tar fra 2 timer ved å oppsøke alle stedene. Forøvrig kan noen steder nås best fra veg, eller tas suksessivt.

   Vi planlegger en åpningstur medio juni.

   Status pr. 20. juni 2014.

   Vår åpningstur på kulturstien  fant sted fra Bårhaug søndag 15. juni med 16 deltakere. Været var fint og turen via Bårhaugtjernet ble gått på ca 5 timer, inkl. matpause ved Barhaughøgda, hvor vertskapet Øystein Barhaughøgda kaffe og nybakte boller. På denne turen ble ikke alle kulturminnestedene besøkt, da det ville tatt for lang tid. Men hele kulturstien fra Skogbygda skole via Bårhaug og alternativt om Bårhaugtjernet er ferdig merket og opplysningsfolder sendt til alle husstander i Skogbygda. Så da er det bare å bruke dette fine området og finne alle kulturminnene etter hvert. Noen av stedene vil bli enda bedre merket. Lykke til!

    

   • Dette emnet ble endret 10 år, 2 måneder siden av Bjørn Olstad.
   • Dette emnet ble endret 9 år, 10 måneder siden av Bjørn Olstad.
   • Dette emnet ble endret 9 år, 8 måneder siden av Bjørn Olstad.
   • Dette emnet ble endret 9 år, 8 måneder siden av Bjørn Olstad.
   • Dette emnet ble endret 9 år, 8 måneder siden av Bjørn Olstad.
  Viser 1 innlegg (av totalt 1)
  • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.