Trekkspillmusikk på Fagerheim

Trekkspillmusikk på Fagerheim

Høstens hyggekveld på Fagerheim blir den 19. november kl. 1830.  Det blir mye trekkspillmusikk. Vi vil presentere noen unike kulturskatter av Einar Barhaughøgda og Ole N. Vangen.

Det er som vanlig gratis inngang og kaffe. Loddsalg   Velkommen!

Jenny og Ole N. Vangen
Jenny og Ole N. Vangen

 

Nils Vangen (10061883-04061954)

22. august 1981 spilte Ole N. Vangen  (24102019 – 08112005) inn noen av sin fars; Nils Vangen’s melodier for Akershus Fylkesbibliotek. Opptaket er gjort i Sjølivangen. Deler av opptakene blir presentert tirsdag. Nils Vangen var en anerkjent musiker i Nes. Han spilte ofte til dans – ikke minst på Fagerheim. Her vil vi høre Ole N. spille og fortelle om melodiene. Ole’s sønn; Johnny Vangen vil fortelle om sine minner fra Nils og Ole Vangen.

Einar Barhaughøgda  (23041933– 31031995) har ett langt  musiker liv bak seg. Allerede i 5-6 års aldren spilte han trekkspill. I barndomshjemmet var det flere av hans søsken som spilte.
Barhaughøgda var ettertraktet som musiker og spilte mye i Oslo bl.a.  i regi av Odd Lore’s trio. Han spilte alt fra gammeldans, evergreens til jazzinspirert musikk. På 50-tallet var han på riksturne med Røde Buss.

Hans datter, Unni vil presentere en del av det rikholdige materialet, som han har spilt inn. Det blir både egenkomponert og andres melodier vi får høre.

Odd Lore's trio: fv. Odd Lore Hansen, Terje Bredesen og Einar Barhaughøgda
Odd Lore’s trio: fv. Odd Lore Hansen, Terje Bredesen og
Einar Barhaughøgda

 

Einar Barhaughøgda
Einar Barhaughøgda

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar