Tur til Utsjøen 25. sept. 2016

Tur til Utsjøen 25. sept. 2016

Utsnitt fra Utsjøen. Foto fra bloggen til Perly's hemmelige verden.
Utsnitt fra Utsjøen. Foto fra bloggen til Perly’s hemmelige verden.

Vi besøker skolestua ved Utsjøen, søndag 25. sept. I mange år var det egen skole ved Utsjøen i Nes. Her gikk det elever fra både Eidsvoll og Nes. Også elever fra Tennungsaga i Nord-Odal fikk tilbud om å gå på skolen ved Utsjøen.

Alle som har lyst til å bli med er velkomne. Ta med deg matpakke, termos og stol.  Gratis tur. Det er bilveg helt fram. Vi reiser samlet med privatbiler fra Joker’n på Ingeborgrudsmoen. Klokkeslettet kommer vi tilbake til – væravhengig.

For å kunne vite hvor mange som blir med er det fint om du melder deg på til Gerd M. Husås tlf. 47647462 eller Steinar Rognstad  913 56 427

Turen er oppfølging av skolehistoria vår i Skogbygda. Halvor Bjørkgarden fortalte om skolehistoriene fra Skogbygda på Fagerheim i fjor. Han fortalte bl.a. at elevene fra Utsjøen gikk helt ned til Sjøliskolen når skolen ble nedlagt i Utsjøen. Litt av en tur for små føtter. Vi håper å få med oss Halvor Bjørkgarden på turen.

Her kan du lese mer om historia for Nord-Odølingene, som fikk tilbud om å gå på skolen i Utsjøen:  http://www.kulturminnelaget.no/filarkiv/tennungsaga.htm

Velkommen!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar