Smaken av Skogbygda

Smaken av Skogbygda

Både store og små storkoste seg på Fagerheim, 10. juni 2016. Smaken av Skogbygda var vårt tema under Folkehelseuka. Sammen med tidligere jordbrukssjef i Nes, Anne Siri Brandrud ble det tur fra Skogrand til Fagerheim. Her ble det servert neslesuppe, diverse smaksprøver før Anne Siri kåserte og Per Morten Dystland underholdt med gitar og sang.

Deler av gruppa som gikk fra Skogrand til Fagerheim
Deler av gruppa som gikk fra Skogrand til Fagerheim

Bjørg Hauger sjekker at alt er i orden til gjestene kommer
Bjørg Hauger sjekker at alt er i orden til gjestene kommer

Det er spiselig det meste som finnes av blomster og viltvoksende vekster. På Fagerheim ble det servert neslesuppe, smaksprøver av urtepesto av skvallerkål, tranbærsyltøy, grannskuddgele, bjørkesevjesaft, rundstykker og snurrer med div. urter/vekster. Populært var også gjeddekakene.  Til kaffen hadde vi rabarbrapai og rabarbrakake.

Forhåpentligvis vil mange av oss plukke litt “ugress” eller blomster å putte i salatene eller lage nydelige supper, marmelader, pestoer ilp. av sommeren. Tørk også noe til te eller putt blomster eller annet på sprit for å servere snaps til høsten.

Vi vil legge ut oppskrifter på disse sidene av det som ble servert.

Det var mange positive tilbakemeldinger fra deltakerne. Ikke minst samlet det nye bygdefolk, som ikke har besøkt oss eller Fagerheim tidligere. Mange takk til Elisabeth, Bjørg, Eva, Inger, Liv og Grethe for ett hyggelig og godt arrangement.

 

Smaksprøver
Smaksprøver fra naturen i Skogbygda
Anne Siri Brandrud
Anne Siri Brandrud viste til flere bøker under sitt kåseri om viltvoksende vekster.
Per Morten Dystland
Per Morten Dystland kom syklende forbi, som han sa.
Elisabeth Maarud og Anne siri Brandrud
Elisabeth Maarud takker Anne Siri Brandrud for ett inspirerende og lærerikt foredrag, og overrakte henne pilspissen fra Skogbygda.

 

Legg igjen en kommentar